Over Josanne

Hoi, ik ben Josanne. Meester in de rechten met een enorme passie voor het (materiële) strafrecht. Omdat schrijven een andere grote passie van mij is, besloot ik dat het tijd werd om die twee maar eens te gaan combineren op een manier die hopelijk meer mensen aanspreekt dan alleen medejuristen, examinatoren of studiebegeleiders. Het idee voor deze website bestaat al heel lang; sinds 2019. Vastgelegd in 2020 en concreet gemaakt in 2023. Eindelijk!

Ik hou niet alleen van strafrecht, ik word ook ontzettend blij van taal – in de breedste zin van het woord. Dat blijkt niet alleen uit de vele teksten die ik schrijf, maar ook uit mijn werk als tekstcorrector. Zo kan ik mijn innerlijke taalnerd met de gevreesde rode pen ook tevreden houden. Bovendien ben ik gek op (het leren van) vreemde talen. Ik studeerde twee jaar Duitse taal en cultuur, wat goed van pas kwam toen ik tijdens mijn rechtenstudie een uitwisselingssemester kon doen aan de FernUni in Hagen en daar het Duitse strafrecht bestudeerde. Sinds september 2021 studeer ik Franse taal en cultuur, waardoor ik me ook kan verdiepen in het Franse en Zwitserse strafrecht. Ok, dat laatste ook vanwege mijn Duitse taalvaardigheid natuurlijk en omdat ik nu eenmaal een diepe, diepe liefde heb voor Zwitserland. Daarom spreek ik ook Zwitsersduits. En omdat ik gewoon niets heb met het woord ‘vervelen’ leer ik Spaans en Italiaans. Het zou me overigens ook niet verbazen als ik over een jaar of vijf kan melden dat ik ook wel het één en ander weet van het Spaanse en Italiaanse strafrecht.

Wil je nóg meer weten of wil je graag met me samenwerken? Op de contactpagina vind je alle informatie die je nodig hebt.